Viljandi maakonna uue haigla ja tervisekeskuse rahvusvahelise arhitektuurikonkursi võitja kuulutatakse välja 11. märtsil

01.02.2019

Rõõm on teatada, et Viljandi maakonna uue haigla ja tervisekeskuse hoone arhitektuurikonkursi tähtajaks esitasid edasiarendatud kavandid kõik viis teise etappi edasipääsenud meeskonda.

Septembris väljakuulutatud rahvusvahelisele arhitektuurikonkursile esitati 18 ideekavandit, millest rahvusvaheline žürii valis novembri lõpuks teise etappi edasiarendamiseks viis.
 
„Ootasime põnevusega, kuidas vahepealse aja jooksul on ideid edasi arendatud. Hea meel on tõdeda, et areng on toimunud ning meie tagasisidet on arvestatud. Valiku tegemine saab olema keeruline, kuid kindlasti leiame partnerid, kellega koos uut haiglat-tervisekeskust arendama hakata,“ tõdes Viljandi haigla juhatuse esimees Priit Tampere. „Kindlust lisab ka teadmine, et uue maakondliku haigla-tervisekeskuse ehitamiseks esitatud taotlus rahastamiseks Euroopa Liidu struktuurivahenditest sai vahetult enne arhitektuurikonkursi lõpptähtaega positiivse vastuse,“ lisas ta.  
 
Lõplik kinnitus valitsuse otsusele lisada uue Viljandi maakonna haigla ja tervisekeskuse hoone investeeringute kavasse saabus jaanuari keskel. Investeeringu eesmärk on ehitada Viljandi kesklinna uus haigla ja tervisekeskus Viljandimaa inimestele, kus tihedas koostöös tegutseksid perearstiabi, üldhaigla ning sotsiaalteenuste pakkujad.Investeeringut toetatakse mahus ca 16 miljonit eurot tervisekeskuste infrastruktuuri tõmbekeskustes meetmest, mida finantseerib Euroopa Regionaalarengu Fond. 
 
Viljandi maakonna haigla ja tervisekeskuse rahvusvahelise arhitektuurivõistluse võitjad kuulutatakse välja 11. märtsil Viljandis Sakala keskuses.
 
Võitja väljaselgitamiseks teeb tööd rahvusvaheline, arhitektidest ja tervishoiuvaldkonna inimestest koosnev žürii, kes võtab arvesse eri valdkondade ekspertide, sh Viljandi perearstide ja Viljandi haigla töötajate arvamusi, oma kogemust jagab ka Tartu Ülikooli Kliinikum.

Koostöös Eesti Arhitektide Liidu ja Riigi Kinnisvaraga läbiviidud rahvusvahelise arhitektuurivõistluse eesmärk on leida ruumiline lahendus Viljandi kesklinna rajatavale  innovaatilisele kompleksile ja haljastusele, mis sobituksid ühtlasi kultuuripealinna miljöösse.
 
 
Arhitektuurivõistluse žüriisse kuuluvad:
Priit Tampere, žürii esimees, SA Viljandi Haigla juhatuse esimees
Oliver Alver, arhitekt, Eesti Arhitektide Liit
Sakari Forsman, arhitekt, Soome Arhitektide Liit
Marje Metsur-Benzel, perearst, Viljandi perearstide esindaja
Enno Parker, projektidirektor, Riigi Kinnisvara AS
Olav Remmelkoor, peaarhitekt-arhitektuuriameti juhataja, Viljandi Linnavalitsus
Emil Urbel, arhitekt, Eesti Arhitektide Liit
 
Rohkem informatsiooni leiate kodulehelt: https://newviljandihospital.ee.
 
 
Krista Valdvee
koostööteenuste juht
SA Viljandi Haigla
tel 435 2025, 5349 5332
krista.valdvee[at]vmh.ee